Co u nás dnes ochutnáte?

WAFLE MĚSÍCE_PROSINEC

MÁTE CHUŤ NA KÁVU?

To jste tu správně. 

Každý den vám ve Zlíně i v Brně nabízíme hned několik druhů výběrové kávy na espresso i filtrovanou přípravu.

ESPRESSO

Na stálém a ochutnávkovém mlýnku pro vás máme:

VICTORIA

směs 60 % El Salvador El Profesor | 40 % Brazílie Fazenda Mariano

chuťový profil oříškovo-čokoládová, karamel

oblast El Salvador, Santa Ana Voicano | Brazílie, Sao Domingos Mountain

odrůda Red a Yellow Bourbon Typica | Catuai, Mundo Novo, Bourbon, Tupi

zpracování Honey

pražírna Ikona Coffee

Ve vůni směsi, která se dokonale hodí na espresso i cappuccino, naleznete ořechy a mléčnou čokoládu, stejně jako v její chuti. Dochuť je sladká krémová, acidita jemná, tělo plné.

ETHIOPIA MORMORA

chuťový profil čajová růže, peckové ovoce, cukrová vata

oblast Shakiso Etiopie, farma Mormora

odrůda Etiopské původní

zpracování Natural suchá

pražírna Doubleshot

Farma Mormora má rozlohu 200 ha v nadmořské výšce 1850 – 2100 m n.m. Třešně se sbírají z divoce rostoucích kávovníků od listopadu do ledna. Mikrolot je zpracovaný suchou metodou. Čerstvě sebrané třešně se suší ve slupce na afrických postelích po dobu cca 10 dnů v závislosti na počasí. Následně jsou mechanicky vyloupány a ručně protříděny.

FILTR

KENYA KAMWAGI AB

chuťový profil černý rybíz, bez a perfektní medová sladkost v dochuti

oblast region Kirinyaga, Keňa

odrůda SL 28, SL 34, Ruiru 11 a K7

zpracování promyté

pražírna Fiftybeans

Kolébka keňské produkce kávy, okolí Mount Kenya (dle původních obyvatel této oblasti, kmene Kikuyu, Zářící hora – Kirinyaga), nabízí díky kombinaci minerálů zastoupených v půdě skvělé podmínky pro produkci vysoce kvalitní kávy. AB v názvu odkazuje na 2. největší velikost zrn ze sklizně. Zrna o této velikosti si získávají na popularitě díky výrazným rybízovým a bezovým tónům přecházejícím v karamelovou sladkost.

KOLUMBIE TUNABALA

chuťový profil borůvky, švestky, mléčná čokoláda

oblast deparment Cauca, Kolumbie

odrůda Bourbon

zpracování promyté

pražírna Fiftybeans

Kvalitu kávy produkované na rodinné farmě Los Naranjos zdůvodňuje Hermides Tunubala důslednou čistotou při sběru a zpracování třešní. Fermentace zabere přibližně 16 hodin. Sušení kávy probíhá na zastíněných a vrstvených sušících postelích z perforované syntetické tkaniny. Tato technika je z důvodu dlouhé doby sušení (až 20 dní), způsobené charakterem krajiny a vysokou nadmořskou výškou (1 800 m. n. m.), zcela zásadní.

GUATEMALA LA BOLSA

chuťový profil mirabelka, arašídy, sladký grapefruit

oblast La Bolsa Guatemala, farma Encuentros

odrůda Bourbon, Caturra

zpracování promyté

pražírna CoffeeSource

Oblast La Bolsa najdeme v regionu Huehuetenango, který je proslulý kvalitní produkcí kávy.  La Bolsa nese název po jedné z řek, která přes území protéká. Nachází se zde potok a dvě řeky, díky kterým vznikl malý ostrov, kde se káva zpracovává a suší. Jedna ze zvláštností a vzácností zároveň je právě to, že farma čerpá vodu z vlastního potoka.

KÁVA DNE

BATCH BREW Kolumbie| COLD BREW Ethiopia

PŘIŠLI JSTE NA SNÍDANI?

Stačí si vybrat.

Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte naše wafle, na které se k nám sjíždí hosté z širokého okolí. Jste-li spíše na slané, sestavte si své snídaňové menu z vajíček od slepic z volných chovů Farmy Bařice, uzenin z rodinného řeznictví Prantl nebo domácího chleba, který pečeme u nás v Kafecu ve Zlíně i v Brně.

Chcete vědět, proč snídat právě u nás? Přečtěte si nejnovější článek v Novinkách 5+1 důvodů, proč chcete zažít snídani v Kafecu. 

Snídaňové menu hledejte tady

Přejeme dobrou chuť.

Co je u nás nového?

Už jste si všimli, že jsme Kafec Brněnský přestěhovali z Veveří do centra? Teď nás najdete na ulici Orlí 16. Máme novou zahrádku, uvnitř spoustu místa, nový moderní interiér a pokud jste vozem, podívejte se na mapu parkování.

Sledujte nás

Všechny novinky najdete také na FB Kafec ZlínskýKafec Brněnský i na Instagramu. A pokud se vám v Kafecu líbí, sdílejte s námi své momentky s hashtagy #kafecZlinsky nebo #kafecBrnensky.

Užijte si Kafec s námi.

Tomáš Konečný