5+1 důvodů, proč chcete zažít snídani v Kafecu

web snídaně

Vůně čerstvě namleté arabiky, upečených waflí a domácího chleba. Usměvavá baristka Aneta, se kterou máte pocit, že ji znáte roky. Dopoledne v Kafecu má svoje nezanedbatelné kouzlo: podávají se totiž snídaně. A ne ledajaké. Zažijte je i vy. Tady je 6 důvodů, pro které se vyplatí přijít.

Tak zaprvé: Trefíme se vám do chuti. Na to vemte… fix.

V Kafecu si snídani nakombinujete po svém. Sami si na speciálním lístku zaškrtnete to, na co máte zrovna chuť. Sladké, slané? Espresso, výběrové kakao nebo domácí mošt? Nerušit, vybíráme.

#2: Dáte si to, co jinde nemají. A podlehnete tomu.

Číslo jedna v našem snídaňovém menu jsou wafle. Vyhlášená dobrota, za kterou se do Kafecu sjíždí labužníci z širokého okolí. Možná proto, žeeee… je vyrábíme podle tradiční belgické receptury, z opravdického másla, pečeme vždy čerstvé až po objednání a zdobíme samými dobrými věcmi. Teplé maliny. Voňavá čokoláda. Našlehaný tvaroh. Mmmm…

Dvojka – to jsou bezpochyby domácí křupavé tousty. Ty připravujeme z vlastního chleba a doplňujeme sázeným vejcem, pečeným masem, goudou… Dokonalá symfonie chutí. Recept – přísně tajný.

A tím nekončíme. V Kafecu si pochutnáte taky na vajíčkách, párečcích nebo lahodném smoothie. Výběr je opravdu velký, doplněný o sezónní suroviny.

21296437_113609816021943_7799534651030110208_n

#3: Podpoříte rodinné farmáře

V Kafecu vždycky víte, co jíte. Vajíčka snáší slepice z volných běhů na Farmě Bařice, maso a uzeniny pochází od řezníka Prantla. Co můžeme, to si vyrábíme sami (chleba, cheescaky nebo dortíky), abyste měli na talíři čerstvé a zdravé jídlo s dohledatelným původem.

19534901_471762959841333_8134330581568716800_n

#4: Klidně si pospěte, nasnídáte se až do 12.00 hodin

Budík? Nepotřebujete. V Kafecu snídáte ve všední dny do 12.00 hodin, o víkendech a svátcích do 13.00. A pěkně v centru města. V Brně sídlíme na Orlí, ve Zlíně na náměstí T. G. Masaryka. Tady jsou adresy.

#5: Úsměv a povídání o kávě gratis

Dobře se najíst a napít nestačí. Stejně důležité jsou i ty věci okolo. Atmosféra. Profi servis. Milá obsluha, která si najde chvilku a povykládá si s vámi o životě, o dobré kávě, o tom, jak vám to dneska sluší. Protože na těchto drobnostech záleží. Ty dělají Kafec Kafecem.

SNÍDANĚ 2018 CZ

To nejdůležitější? Žádná nafrněnost. U kávy jsme si všichni rovni

V Kafecu vás obslouží baristé a breweři, kteří patří mezi ty nejlepší. Tráví hodiny a hodiny na školeních, jezdí po pražírnách, účastní se veletrhů a soutěží, aby vám mohli dopřát opravdový zážitek z každého šálku. A co je na tom to podstatné? Že vám ETIOPII MORMORA připraví bronzová finalistka Týdne kávy 2017, Aneta Ludwigová na unikátním Naked Portafiltru? Ani zdaleka ne.

Nakonec jde totiž vždy jen a jen o ten pocit, který ve vás návštěva Kafecu zanechá: zatraceně dobrá snídaně s kávou + příjemné prostředí podobně naladěných lidí.

 Tomáš Konečný

PS: Děkujeme autorům fotografií za svolení k jejich zapůjčení :)