Co u nás dnes ochutnáte?

wafle duben web

MÁTE CHUŤ NA KÁVU?

To jste tu správně. 

Každý den vám ve Zlíně i v Brně nabízíme hned několik druhů výběrové kávy na espresso i filtrovanou přípravu.

KAFEC ESPRESSO

Na stálém a ochutnávkovém mlýnku pro vás máme:

VICTORIA

směs 60 % El Salvador El Profesor | 40 % Brazílie Fazenda Mariano

chuťový profil oříškovo-čokoládová, karamel

oblast El Salvador, Santa Ana Voicano | Brazílie, Sao Domingos Mountain

odrůda Red a Yellow Bourbon Typica | Catuai, Mundo Novo, Bourbon, Tupi

zpracování Honey

pražírna Ikona Coffee

Ve vůni směsi, která se dokonale hodí na espresso i cappuccino, naleznete ořechy a mléčnou čokoládu, stejně jako v její chuti. Dochuť je sladká krémová, acidita jemná, tělo plné.

ETHIOPIA GUJI

chuťový profil květinové aroma, citrusy, pampeliškový med, vanilkový cukr

oblast Etiopie, farma Guji

odrůda Etiopské původní

zpracování promytá

pražírna Doubleshot

Kávová zrnka jsou nejprve zbavena svrchní slupky a části dužiny pomocí lisu na kávu. Následuje 36 h máčení zrn ve fermentačních nádržích, kdy se zbylé cukry obalující zrnko vykvasí. Po manuálním promytí již skoro čistá zrna putují do poslední nádrže, kde stráví závěrečných 16 h před samotným sušením. To probíhá na vyvýšených afrických postelích pokrytých jutou nebo umělou tkaninou. Náš lot je speciální tím, že Heleanna používá jako jediná v Etiopii statické stoly na třídění zelené kávy. Výsledná káva má tak minimum defektů, které by mohly negativně ovlivnit výslednou chuť

KAFEC FILTR

KOSTARIKA

chuť ostružiny, tmavý karamel, hrušky

oblast Kostarika

odrůda

zpracování

pražírna Dos Mundos

KOLUMBIE TUNABALA

chuť borůvky, švestky, mléčná čokoláda

oblast deparment Cauca, Kolumbie

odrůda Bourbon

zpracování promyté

pražírna Fiftybeans

Kvalitu kávy produkované na rodinné farmě Los Naranjos zdůvodňuje Hermides Tunubala důslednou čistotou při sběru a zpracování třešní. Fermentace zabere přibližně 16 hodin. Sušení kávy probíhá na zastíněných a vrstvených sušících postelích z perforované syntetické tkaniny. Tato technika je z důvodu dlouhé doby sušení (až 20 dní), způsobené charakterem krajiny a vysokou nadmořskou výškou (1 800 m. n. m.), zcela zásadní.

ETIOPIE KOCHERE – BURTUKAANA

chuť broskve, grep, bílé hrozny

oblast Kochere Etiopie, Alemo Bukato

odrůda Heirloom

zpracování natural

pražírna Brick City Coffee

KÁVA DNE

BATCH BREW Kolumbie| COLD BREW Ethiopia

PŘIŠLI JSTE NA SNÍDANI?

Stačí si vybrat.

Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte naše wafle, na které se k nám sjíždí hosté z širokého okolí. Jste-li spíše na slané, sestavte si své snídaňové menu z vajíček od slepic z volných chovů Farmy Bařice, uzenin z rodinného řeznictví Prantl nebo domácího chleba, který pečeme u nás v Kafecu ve Zlíně i v Brně.

Chcete vědět, proč snídat právě u nás? Přečtěte si nejnovější článek v Novinkách 5+1 důvodů, proč chcete zažít snídani v Kafecu. 

Snídaňové menu hledejte tady

Přejeme dobrou chuť.

Co je u nás nového?

Už jste si všimli, že jsme Kafec Brněnský přestěhovali z Veveří do centra? Teď nás najdete na ulici Orlí 16. Máme novou zahrádku, uvnitř spoustu místa, nový moderní interiér a pokud jste vozem, podívejte se na mapu parkování.

Sledujte nás

Všechny novinky najdete také na FB Kafec ZlínskýKafec Brněnský i na Instagramu. A pokud se vám v Kafecu líbí, sdílejte s námi své momentky s hashtagy #kafecZlinsky nebo #kafecBrnensky.

Užijte si Kafec s námi.

Tomáš Konečný