Jakou kávu si dnes dáte v KAFECU?

KAFEC - to je výběrová káva. Výběrová káva - to je pestrá škála chutí a pokaždé jedinečný zážitek. Ve všech kavárnách KAFEC vás vždy čeká 5 druhů výběrové kávy, kterou si sami pražíme. Jak si vybrat tu správnou? Čtěte dál.

Jak si vybrat, když toužíte po kávě na bázi espressa (espresso, cappuccino, cafe latte, flat white)? Pro tuto příležitost máme k dispozici vždy dva různé druhy kávy.

Z jednoho mlýnku připravujeme kávu zpravidla sladší bez výrazných ovocných tónů. Takovou kávu doporučujeme všem, kteří hledají tradiční chuť kávy.

Aktuálně tuto tradiční kávu reprezentuje

Mexico Las Cotorras

velmi sladká (čokoláda, mandle, rozinky)

Káva pochází z rezervace El Triunfo regionu Chiapas. Vyrostla v nadmořské výšce 1400 m. n. m. a je zpracována promytou metodou.

Druhý mlýnek pro kávy na bázi espressa bývá vyhrazen pro experimenty. Z tohoto mlýnku ochutnáte kávu s výraznými ovocnými tóny. Tu doporučujeme všem, kteří chtějí zkusit něco nového. Na tomto mlýnku aktuálně najdete:

Burundi Kayanza

ovocná a šťavnatá (bobule, čokoláda, slad)

Bobule této kávy rostou v nadmořské výšce 1800 m. n. m. a pochází ze zpracovatelského závodu Shembati. Káva je zpracována metodou natural.

A co když jste přišli na filtrovanou přípravu kávy? To potom máme na výběr hned ze 3 různých druhů. Tady už doporučujeme jednoduše ochutnávat. Každá je odlišná, každá má své specifické chutě a jestli si nejste jistí, nechte si poradit. Naši baristé moc dobře vědí, jaká příprava podpoří chuť kávy. Jestli máte čas a chuť experimetovat, nechte to na nás.

První káva na překapávanou přípravu

Etiopie buku Sayisa

velmi sladká (borůvky, karamelky, hřebíček, perníček)

Tahle káva k nám přicestovala z regionu Guji ze zpracovatelského závodu Buku Sayisa, který sdružuje farmáře z kraje Buku. Vyrostla v nadmořské výšce 2200 m. n. m. a je zpracována naturální metodou.

Druhá káva na překapávanou přípravu

Kolumbie Nemecio

název farmy: El Volcán

farmář: Nemecio Borda

nadm. výška: 1750 m. n. m.

odrůdy: Colombia, Týpica, Castillo

zpracování: prodloužená, dvojitá fermentace. Celé zralé třešně nejdříve zrají 24 h ve vodě, poté jsou oloupány a dalších 24 h fermentovány v tancích již bez vody. Káva je promyta a sušena tradičně.

chuťové deskriptory: výrazná káva s tóny zralého červeného ovoce a dezertního vína. Káva má hedvábné tělo prodlouženou dochuť připomínající čaj.

Třetí káva na překapávnou přípravu

Kenya Muchagara

ovocná a šťavnatá (mučenka, tropické ovoce, med)

A tenhle poklad k nám doputoval ze zpracovatelského závodu Muchagara v regionu Kirinyaga. Káva je zpracována promytou metodou a vyrostla v nadmořské výšce 1800 m. n. m.

Všechny tyhle kávy si můžete odnést i s sebou na domácí přípravu espressa nebo filtru. A jestli ještě nemáte svůj zákaznický účet MŮJKAFEC, určitě si o něj řekněte u baru. Za nasbírané body totiž dostanete slevu na všechny balíčky KAFECZRNA na doma.

JAK FUNGUJE MŮJKAFEC?

Zpět do novinek