Rozjeďte vlastní úspěšnou kavárnu KAFEC

Uspět mezi nabitou konkurencí a rozvíjet kavárnu je v dnešní době daleko složitější, než její otevření. Vzpomínáme si, že první dva roky podnikání pro nás byly extrémně těžké. Podle statistik přežije první půlrok provozu pouhá polovina kaváren, 2 roky už jen 10 % z nich. Hlavní výhodou franchisy jsou záruky a zázemí sítě a knowhow - s KAFECEM kupujete balík zkušeností majitele úspěšné sítě kaváren. Pokud se do KAFECU rádi vracíte a chtěli byste kavárnu sami provozovat, stačí vám ochota investovat a nechat se námi vést.

Proč zrovna KAFEC?

Baví nás KAFEC rozvíjet. Nezávisle na kavárnách máme vlastní vývojové centrum, kde testujeme nové recepty, přípravy kávy a dalších nápojů. Přemýšlíme tak, abychom měli po celou otevírací dobu hostům kromě kávy co nabízet: snídaně, brunch, sladké i slané wafle, dezerty nebo sendviče. Zároveň hlídáme, aby se všechna jídla dala co nejjednodušeji a rychle připravit. Za 10 let fungování Kafecu jsme rozjeli brněnskou kavárnu tak, že praská ve švech a už hledáme vhodné místo pro další kavárnu v Brně. Před třemi lety jsme otevřeli pobočku ve Zlíně a od té doby hledáme nové kavárníky, kteří by chtěli provozovat vlastní KAFEC a dráždit lidem chuťové pohárky.

Jak jsme otevřeli první franchisovou kavárnu

První franchisu jsme otevřeli v Plzni koncem listopadu 2018. Oproti Zlínu pracovalo na otevření plzeňské kavárny hned několik týmů zároveň: zatímco v interiéru kavárny vládli zedníci a stolaři vyráběli bar na míru, vybírali jsme a školili personál a na sociálních sítích předem budovali místní komunitu zákazníků. Díky této synergii je plzeňská kavárna v provozním zisku od prvního měsíce po otevření. Přestože je na opačném konci republiky, výdělečná byla obratem. Daleko rychleji než naše vlastní kavárny v Brně a ve Zlíně. Ty jsme otevírali sami bez marketingové propagace. U každé nám trvalo více než půl roku, než se denní tržba přehoupla přes hranici provozního zisku.

Na co se můžete s KAFECEM spolehnout?

-  na lákavou nabídku, která KAFEC odlišuje od ostatních kaváren

-  na jistotu: vyvarujete se chyb a omylů při otevírání a provozu kavárny

-  na návratnost investice: bude rychlejší, než když se o to pokusíte sami

-  na marketingovou propagaci vaší kavárny na sociálních sítích i offline

-  na průběžné školení personálu přímo v kavárně i ve školicím centru v Brně

-  na ověřenou síť dodavatelů výběrové kávy a surovin

-  na vlastní půjčovnu náhradních kávovarů a vybavení kuchyně

-  připravujeme vlastní ekodvůr jako zdroj surovin farmářské kvality pro naše kavárny

Nabízíme odměnu 10 000 Kč za nového franchisanta

Peníze se mají točit! Nabízíme odměnu 10 000 Kč každému, kdo nám pomůže najít nebo doporučí nového franchisanta KAFECU. Odměnu 10 000 Kč vyplatíme každému, kdo splní tyto podmínky:

  • odměna platí pro všechna okresní města v Čr, kde zatím KAFEC nemá svoji kavárnu
  • franchisant vás potvrdí jako informátora – zdroj, díky kterému se o KAFECU dozvěděl
  • odměna je splatná po podpisu franchisové smlouvy a uhrazení vstupního poplatku franchisantem

Krok za krokem k vlastní franchize KAFECU

Co se děje od chvíle, kdy podepíšete franchisovou smlouvu:

  1. Společně hledáme prostor pro kavárnu, pokud možno včetně kolaudace pro gastronomii. V případě, že předěláváme stávající kavárnu na KAFEC, začínáme bodem 2.
  2. Navrhneme interiér a společně ho odsouhlasíme. Vytvoříme plán prací, zadáme výrobu nábytku. Souběžně proběhnou stavební úpravy kavárny, rozvod vody, odpadů, elektřiny a vymaluje se. Nakonec zbývá připravit kuchyň, bar a posezení pro hosty
  3. Pomůžeme hledat, vybrat a školit personál. Školení probíhá přímo v kavárně i ve školícím centru v v Brně. Tady si vyzkouší vše, co je během provozu v kavárně čeká.
  4. Postaráme se o propagaci na sociálních sítích, založíme vaše profily na Facebooku a Instagramu. Na nic nečekáme a několik měsíců před plánovaným otevřením budujeme vaši zákaznickou komunitu.
  5. Společně ladíme poslední detaily interiéru kavárny. Poradíme, jak zavést provozovnu na finanční správu (EET) a další úřady: živnostentský a finanční, hygienu atp.
  6. Všechno je na svém místě. Kuchyně, bar i personál. Všichni vědí, co mají dělat. Stačí jen otevřít.

Další podrobnosti o franchise najdete zde.

Už se vidíte v čele vlastního KAFECU? Pojďte to probrat osobně. Zvu vás na kávu. Ozvěte se mi na telefon 776 595 543. Tomáš Konečný, zakladatel KAFECU.

Zpět do novinek