MÁME OTEVŘENO. VÝDEJNÍ OKNA FUNGUJÍ V KAŽDÉM KAFECU.

Rozjeďte vlastní úspěšnou kavárnu KAFEC

Uspět mezi nabitou konkurencí a rozvíjet kavárnu je v dnešní době daleko složitější, než její otevření. Vzpomínáme si, že první dva roky podnikání pro nás byly extrémně těžké. Podle statistik přežije první půlrok provozu pouhá polovina kaváren, 2 roky už jen 10 % z nich. Hlavní výhodou franchisy jsou záruky a zázemí sítě a knowhow - s KAFECEM kupujete balík zkušeností majitele úspěšné sítě kaváren. Pokud se do KAFECU rádi vracíte a chtěli byste kavárnu sami provozovat, stačí vám ochota investovat a nechat se námi vést.

Proč zrovna KAFEC?

Baví nás KAFEC rozvíjet. Nezávisle na kavárnách máme vlastní vývojové centrum, kde testujeme nové recepty, přípravy kávy a dalších nápojů. Přemýšlíme tak, abychom měli po celou otevírací dobu hostům kromě kávy co nabízet: snídaně, brunch, sladké i slané wafle, dezerty nebo sendviče. Zároveň hlídáme, aby se všechna jídla dala co nejjednodušeji a rychle připravit. Za 10 let fungování Kafecu jsme rozjeli brněnskou kavárnu tak, že praská ve švech a už hledáme vhodné místo pro další kavárnu v Brně. Před třemi lety jsme otevřeli pobočku ve Zlíně a od té doby hledáme nové kavárníky, kteří by chtěli provozovat vlastní KAFEC a dráždit lidem chuťové pohárky.

Jak jsme otevřeli první franchisovou kavárnu

První franchisu jsme otevřeli v Plzni koncem listopadu 2018. Oproti Zlínu pracovalo na otevření plzeňské kavárny hned několik týmů zároveň: zatímco v interiéru kavárny vládli zedníci a stolaři vyráběli bar na míru, vybírali jsme a školili personál a na sociálních sítích předem budovali místní komunitu zákazníků. Díky této synergii je plzeňská kavárna v provozním zisku od prvního měsíce po otevření. Přestože je na opačném konci republiky, výdělečná byla obratem. Daleko rychleji než naše vlastní kavárny v Brně a ve Zlíně. Ty jsme otevírali sami bez marketingové propagace. U každé nám trvalo více než půl roku, než se denní tržba přehoupla přes hranici provozního zisku.

Na co se můžete s KAFECEM spolehnout?

-  na lákavou nabídku, která KAFEC odlišuje od ostatních kaváren

-  na jistotu: vyvarujete se chyb a omylů při otevírání a provozu kavárny

-  na návratnost investice: bude rychlejší, než když se o to pokusíte sami

-  na marketingovou propagaci vaší kavárny na sociálních sítích i offline

-  na průběžné školení personálu přímo v kavárně i ve školicím centru v Brně

-  na ověřenou síť dodavatelů výběrové kávy a surovin

-  na vlastní půjčovnu náhradních kávovarů a vybavení kuchyně

-  připravujeme vlastní ekodvůr jako zdroj surovin farmářské kvality pro naše kavárny

Krok za krokem k vlastní franchize KAFECU

Co se děje od chvíle, kdy podepíšete franchisovou smlouvu:

  1. Společně hledáme prostor pro kavárnu, pokud možno včetně kolaudace pro gastronomii. V případě, že předěláváme stávající kavárnu na KAFEC, začínáme bodem 2.
  2. Navrhneme interiér a společně ho odsouhlasíme. Vytvoříme plán prací, zadáme výrobu nábytku. Souběžně proběhnou stavební úpravy kavárny, rozvod vody, odpadů, elektřiny a vymaluje se. Nakonec zbývá připravit kuchyň, bar a posezení pro hosty
  3. Pomůžeme hledat, vybrat a školit personál. Školení probíhá přímo v kavárně i ve školícím centru v v Brně. Tady si vyzkouší vše, co je během provozu v kavárně čeká.
  4. Postaráme se o propagaci na sociálních sítích, založíme vaše profily na Facebooku a Instagramu. Na nic nečekáme a několik měsíců před plánovaným otevřením budujeme vaši zákaznickou komunitu.
  5. Společně ladíme poslední detaily interiéru kavárny. Poradíme, jak zavést provozovnu na finanční správu (EET) a další úřady: živnostentský a finanční, hygienu atp.
  6. Všechno je na svém místě. Kuchyně, bar i personál. Všichni vědí, co mají dělat. Stačí jen otevřít.

Další podrobnosti o franchise najdete zde.

Už se vidíte v čele vlastního KAFECU? Pojďte to probrat osobně. Zvu vás na kávu. Ozvěte se mi na telefon 776 595 543. Tomáš Konečný, zakladatel KAFECU.

Zpět do novinek