Ukázka přípravy kávy šesti metodami. Vše uvidíte, vše ochutnáte. Poznáte rozdíl mezi jednotlivými přípravami filtrované kávy: Frenchpress, Chemex, Clever Dripper (neboli Chytráček), V60, Aeropress a Karlovarský příbor. Uvidíte, jak jednoduché nebo náročné jsou různé metody přípravy a jaké jsou mezi nimi chuťové rozdíly.
Díky srovnání si pak snadno vyberete tu přípravu, která vám bude nejvíc sedět. Počet osob: min 4 - max 10.
Cupping, neboli degustace kávy, slouží k lepší orientaci mezi jednotlivými chutěmi různých káv. Cupping využívají především pěstitelé kávy, obchodníci, pražiči nebo baristé. V Kafecu můžete být součástí tohoto procesu i vy. Vnímejte rozdíly mezi jednotlivými kávami v jednom okamžiku
Nepotřebujete žádné zkušenosti, stačí přijít. Počet osob: min 6 - max 12.
Ukážeme si různé ukázky přípravy filtrované kávy na Aeropressu. Budeme porovnávat jaký vliv má na výslednou chuť kávy hrubost mletí zrna, doba extrakce kávy ve vodě a její teplota. Po absolvování kurzu budete mít jasno, jakou roli hrají ve výsledku jednotlivé součásti přípravy.
Všechno co se naučíte, můžete použít i u ostatních druhů příprav kávy. Připravíte si tu nejlepší kávu podle vlastní chuti. Počet osob: min 4 - max 10.
Přednáška o arabice má dvě části - nejdříve si vysvětlíme, jak se káva zpracovává a jaké mají jednotlivé části zpracování kávového zrna vliv na výslednou chuť kávy. Společně probereme základní rozdělení kávových odrůd arabik a jejich chuťové profily. Ve druhé části si připravíme degustaci 5 vzorků káv. Na nich si ukážeme, jak různé zpracování kávy a její odrůdy ovlivňují výslednou chuť. Počet osob: min 6 - max 12.
Tento workshop doporučujeme všem, kterým je doma ze všeho nejlíp. Nevoní vám už turek ani instantní kafe? Nejdřív projedeme teorii o přípravě kávy - správném mletí, vodě a dalších detailech, které hrají důležitou roli na chuti. Ukážeme vám přípravu AEROPRESSU, V60 a CHEMEXU. Všechny je ochutnáte a pak už se sami pustíte do práce s jednou z vybraných metod. Není potřeba předchozích znalostí. Počet účastníků workshopu je omezen na 4.
Nabízíme také kurzy pro firmy na klíč podle vašich požadavků a představ. Počet účastníků je omezený pouze typem kurzu a kapacitou vašich firemních prostor. U přednášek jsme flexibilnější, u degustací a demonstrativních akcí s ochutnávkou pracujeme většinou se skupinami 10-15 osob. V případě workshopů s aktivním zapojením účastníků do příprav kávy se omezujeme na skupinky ideálně po 4- maximálně 6i osobách.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.
Nezbytné cookies
Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.
Marketingové cookies
Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.
Personalizační cookies
Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.
Analytické cookies
Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.