Kurzy kávy

Pořádáme pro veřejnost i budoucí baristy v Kafecu nebo u vás za barem.

Domácí přípravy kávy

Cupping

Jak na filtrovanou kávu

Výběrová arabika

Workshop domácí přípravy kávy

Kurzy pro firmy na klíč

Domácí přípravy kávy

Ukázka přípravy kávy šesti metodami. Vše uvidíte, vše ochutnáte. Poznáte rozdíl mezi jednotlivými přípravami filtrované kávy: Frenchpress, Chemex, Clever Dripper (neboli Chytráček), V60, Aeropress a Karlovarský příbor. Uvidíte, jak jednoduché nebo náročné jsou různé metody přípravy a jaké jsou mezi nimi chuťové rozdíly.

Díky srovnání si pak snadno vyberete tu přípravu, která vám bude nejvíc sedět. Počet osob: min 4 - max 10.

termíny

Cupping

Cupping, neboli degustace kávy, slouží k lepší orientaci mezi jednotlivými chutěmi různých káv. Cupping využívají především pěstitelé kávy, obchodníci, pražiči nebo baristé. V Kafecu můžete být součástí tohoto procesu i vy. Vnímejte rozdíly mezi jednotlivými kávami v jednom okamžiku

Nepotřebujete žádné zkušenosti, stačí přijít. Počet osob: min 6 - max 12.

termíny

Jak na filtrovanou kávu

Ukážeme si různé ukázky přípravy filtrované kávy na Aeropressu. Budeme porovnávat jaký vliv má na výslednou chuť kávy hrubost mletí zrna, doba extrakce kávy ve vodě a její teplota. Po absolvování kurzu budete mít jasno, jakou roli hrají ve výsledku jednotlivé součásti přípravy.

Všechno co se naučíte, můžete použít i u ostatních druhů příprav kávy. Připravíte si tu nejlepší kávu podle vlastní chuti. Počet osob: min 4 - max 10.

termíny

Výběrová arabika

Přednáška o arabice má dvě části - nejdříve si vysvětlíme, jak se káva zpracovává a jaké mají jednotlivé části zpracování kávového zrna vliv na výslednou chuť kávy. Společně probereme základní rozdělení kávových odrůd arabik a jejich chuťové profily. Ve druhé části si připravíme degustaci 5 vzorků káv. Na nich si ukážeme, jak různé zpracování kávy a její odrůdy ovlivňují výslednou chuť. Počet osob: min 6 - max 12.

termíny

Workshop domácí přípravy kávy

Tento workshop doporučujeme všem, kterým je doma ze všeho nejlíp. Nevoní vám už turek ani instantní kafe? Nejdřív projedeme teorii o přípravě kávy - správném mletí, vodě a dalších detailech, které hrají důležitou roli na chuti. Ukážeme vám přípravu AEROPRESSU, V60 a CHEMEXU. Všechny je ochutnáte a pak už se sami pustíte do práce s jednou z vybraných metod. Není potřeba předchozích znalostí. Počet účastníků workshopu je omezen na 4. 

termíny

Kurzy pro firmy na klíč

Nabízíme také kurzy pro firmy na klíč podle vašich požadavků a představ. Počet účastníků je omezený pouze typem kurzu a kapacitou vašich firemních prostor. U přednášek jsme flexibilnější, u degustací a demonstrativních akcí s ochutnávkou pracujeme většinou se skupinami 10-15 osob. V případě workshopů s aktivním zapojením účastníků do příprav kávy se omezujeme na skupinky ideálně po 4- maximálně 6i osobách.

kontaktujte nás