Cupping, neboli degustace kávy, slouží k lepší orientaci mezi jednotlivými chutěmi různých káv. Cupping využívají především pěstitelé kávy, obchodníci, pražiči nebo baristé. V Kafecu můžete být součástí tohoto procesu i vy.
Vnímejte rozdíly mezi jednotlivými kávami v jednom okamžiku
Nepotřebujete žádné zkušenosti, stačí přijít.
Vstupte do kávového světa během devadesátiminutové přednášky v Kafecu. Provedeme vás vzrušující cestou kávového zrnka z rukou farmáře až k vám do šálku. Zastavíme se na plantážích u sběračů a třídičů, v pražírně i ve skladu. A nezůstaneme jenom u povídání. Proběhne i degustace kávy.
Jste připraveni se dozvědět, jak chutná kvalitní káva a co se za ní skrývá?
Ukázka přípravy kávy 7 metodami. Vše uvidíte, vše ochutnáte.
Poznáte rozdíl mezi jednotlivými přípravami fitrované kávy, které si pak můžete připravovat snadno i doma. Uvidíte, jak jednoduché nebo náročné jsou různé metody přípravy a jaké jsou mezi nimi chuťové rozdíly.
Trocha teorie a kopec praxe. Přesně to vás čeká na zbrusu novém workshopu filtrované kávy pro úplné začátečníky. Dozvíte se, jaký vliv má hrubost mletí na přípravu kávy, probereme správné zásady přípravy kávy v Clever Dripperu, Frenchpressu a Aeropressu a navíc uvidíte, jak si připravíte cappuccino i v domácích podmínkách bez kávovaru.
Jste v kávovém světě nováčky? Navštivte také přednášku Cesta kávy, Cupping a Ukázku přípravy kávy 7 metodami.
Začátek své cesty světem kávy máte už dávno za sebou a chcete se posunout dál? Přesně pro vás je tu workshop přípravy kávy zaměřený na chemex, aeropress a dripper V 60.
Návody, techniky, tipy a už jen filtrujete, filtrujete a filtrujete.
Abychom se vám mohli věnovat každému individuálně, připravili jsme pár kurzů šitých na míru.
Chemex, Vacuum pot, Karlovarský příbor, Aeropress, V 60, Clever dripper nebo frenchpress? Dále techniky hrubosti mletí kávy, přednáška Cesty kávy nebo cupping? Vyberte si, co se chcete naučit.