
Indonésie Pokmas Walida
v každém Kafecu
filtr
natural
jahody, bílé hrozny, mléčná čokoláda
Kávová zrna vyrostla jen pár kroků od Mount Argopuro, sopky, která leží na severovýchodním pobřeží ostrova. Právě díky sopečnému charakteru půdy se tu kávě obzvlášť daří. Káva se tu stále pěstuje tradičně, tedy organicky.
Více o této kávě
region Mount Argopuro
závod Pokmas Walida Cooperative
zpracování natural
odrůda Lini-S795, Kartika
nadmořská výška 1200 m. n. m.
Výběrovka z Indonésie bude něco pro kávové fajnšmekry - kávu z této neobvyklé oblasti ochutnáte jen málokdy.
Kávová zrna vyrostla jen pár kroků od Mount Argopuro, sopky, která leží na severovýchodním pobřeží ostrova. Právě díky sopečnému charakteru půdy se tu kávě obzvlášť daří. Káva se tu stále pěstuje tradičně, tedy organicky.
Co znamená naturální zpracování kávy? Farmáři sbírají pouze červené kávové třešně, které následně třídí a vybírají z nich defektní kousky. Třešně, které projdou výběrem, se suší na slunci a následně loupou a opět třídí.
Standard kvality kávových zrn určuje a kontroluje Asociace výběrové kávy Indonésie.