coffee-graphic
Mexiko Gildo G. P.
doprodává se

Mexiko Gildo G. P.

ochutnáte
v každém Kafecu

filtr

promytá

hrušková marmeláda, pekanové ořechy, lotusky

Káva je zpracovaná klasickým promytým způsobem. Co to znamená? Zralé kávové třešně se postupně sklízí a po dalším třídění se alespoň 24 hodin fermentují. Potom se promyjí a v sušárnách (sítě nebo africké postele) se postupně suší. Káva byla zpracovaná v obci Miramar v regionu Yucuhiti v Mexickém státě Oaxaca Gildovou rodinou. Káva je jiskřivá, plná ovoce a bylinek. Profilově nám jde do sladké marmelády ze žlutého ovoce, černého čaje, pekanového ořechu a sušenek Lotus.

Více o této kávě

region Mixteca, Oaxaca
farma Zaragoza Itundujia
farmář Hermenegildo Garcia Pérez
zpracování promyté
odrůda Typica, Bourbon
nadmořská výška 1350 m. n. m. 

O FARMÁŘI 

Hermenegildo, pro přátelé Gildo, je táta od rodiny, jehož život provází káva už od narození. V jeho rodině zastupuje třetí generaci farmářů. Gildovi se podařilo seskupit pár farmářů z oblasti Yucuhuti a Mixteca, asi 2 hodiny cesty od městečka Tlaxiaco ve státě Oaxaca, kde si farmáři, většinou původní obyvatelé těchto oblastí, pěstují kávu svým tempem a stylem. Gildo se už několik let věnuje vzdělávání farmářů v pěstování a zpracovávání kávy a procesování kávových zrn z těchto oblastí od různých farmářských rodin. A co víc, Gildo má vlastní výbornou pražírnu kávy, ve které nabízí lokální kávu.

O FARMĚ

V této části Oaxacy je jen málo experimentátorů s fermentacemi. I Gildo kávu zpracovává tradičním promytým, nebo polopromytým způsobem. Díky tomu je jeho káva v chutích neskutečně čistá. Mexické kávy mají tendence jít do červeného pomeranče, do grepu a do medu. A Gildo přesně tyto chutě ve své kávě podporuje. Farma se nachází v osadě Yucuhuti, z města velmi vzdálené a bez spojení. Žijí zde původní obyvatelé, kteří mluví svým jazykem Mixteca. Farmičky jsou rozeseté po kopcích v okolí.

Díky jedinečnému spojení ekosystému a nadmořské výšky je káva jedinečná - v chuti i ve vůni. Je jako žvýkačka, lískový oříšek, červené ovoce, čokoláda, střední až vysoká kyselost, a jedinečně čistý šálek.

Gildo seskupuje producenty z malých farem o rozloze maximálně 2,5 hektaru, každý výrobce má svůj vlastní mlýn a sušící proces. Gildo pak kontroluje kvalitu, radí farmářům co zlepšit a za kolik kávu prodat, nebo jim prodej přímo zprostředkuje.

O NAŠEM LOTU

Tento lot je směsí odrůd Týpica a Bourbon. Káva je zpracovaná klasickým promytým způsobem. Co to znamená? Zralé kávové třešně se postupně sklízí a po dalším třídění se alespoň 24 hodin fermentují. Potom se promyjí a v sušárnách (sítě nebo africké postele) se postupně suší. Káva byla zpracovaná v obci Miramar v regionu Yucuhiti v Mexickém státě Oaxaca Gildovou rodinou. Káva je jiskřivá, plná ovoce a bylinek. Profilově nám jde do sladké marmelády ze žlutého ovoce, černého čaje, pekanového ořechu a sušenek Lotus.

up inactive
up active

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.